Bild: Caia facebook

Bianca Ingrossos skönhetsimperium fortsätter sin imponerande tillväxt som ett av Sveriges Framgångsbolag. Under förra året tog företaget ännu ett stort steg och genererade en omsättning på över en halv miljard kronor, avslöjar grundaren och VD:n med ambitionen att erövra världen.

Caia planerar att ge sig ut på den globala marknaden. För några veckor sedan rapporterades det att Bianca Ingrossos skönhetsimperium skulle expandera till Storbritannien och USA. Det är i samband med detta som entreprenören intervjuas av Business Insider och där Caia avslöjar sina senaste siffror.

Bolagets VD, Johanna Eriksson Hamrén, delar med sig av informationen att företaget hade en omsättning på över 50 miljoner dollar under 2023, motsvarande mer än 540 miljoner kronor, en ökning med 30 procent jämfört med föregående år.

Under 2022 omsatte Caia Cosmetics 408 miljoner kronor och genererade en vinst på 128 miljoner kronor.

När Verdane blev majoritetsägare i Caia Cosmetics 2020 värderades bolaget, grundat av Bianca Ingrosso tillsammans med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch, till 505 miljoner kronor. I intervjun med Business Insider framhåller Bianca Ingrosso, som presenteras för den internationella publiken som "Sveriges Kim Kardashian", sin tro på att Sveriges Framgångsbolag Caia kan erövra en marknadsandel globalt.

”Caia är så mycket större än vad jag är och jag är inte ens med i kampanjerna, åtminstone inte i alla”, säger hon.

Johanna Eriksson Hamrén, VD för Caia, påpekar att företaget har haft framgång i Tyskland, där Bianca Ingrosso inte har samma inflytande som en influencer.

”Vi kommer passa perfekt i Storbritannien och USA eftersom vi inte är ett blygt bolag.”

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB

Föregående företag Så kvalificerar du dig till Länets Framgångsbolag
Nästa företag ”Notch” - satsar på exklusiv tandkräm