Bild: www.haglofs.com

Enligt information till japanska Nikkei får det svenska friluftsmärket Haglöfs nya ägare. Asics, den nuvarande ägaren, sägs ha sålt företaget till LionRock Capital, ett investmentbolag baserat i Hongkong, för 10 miljarder japanska yen, motsvarande drygt 700 miljoner svenska kronor. Försäljningen sägs bero på Asics beslut att fokusera på skobranschen och koncentrera sin verksamhet där.

Haglöfs är ett svenskt framågnsbolag centrerade i Alvik, Stockholm, och specialiserar sig på att designa, utveckla och marknadsföra kläder, skor och utomhusutrustning för äventyr. De opererar utan egna fabriker och istället samarbetar de med över 80 materialleverantörer och tillverkare i 17 länder för att skapa sina produkter. De flesta av Haglöfs varor transporteras till deras lager i Avesta, Sverige, innan de distribueras till olika försäljningsställen.

Haglöfs når idag 21 marknader genom återförsäljare och distributörer och har e-handel i 12 länder samt 12 egna butiker. Under 2022 omsatte företaget 924,3 miljoner svenska kronor.

Föregående företag Svag e-handel trots allt
Nästa företag Aloba Foods ökar omsättningen