Bild: www.idawargbeauty.com

För ungefär en månad sedan firade Ida Warg Beauty sina framgångar genom att dela ut en extrautdelning på 15 miljoner kronor till sina aktieägare.

Nu säljer Ida Warg sitt framgångsbolag till Lumene, det finska företaget som ägs av Verdane.

"Det är nästan så jag knappt själv förstår att jag startat ett så stort skönhetsvarumärke, men vi har verkligen lyckats hitta hål på marknaden”, säger hon till Dagens Industri.

“Nu har vi kommit till en fas där jag känner att vi behöver få in kraft och resurser i bolaget”.

För 5 år sedan grundade Ida Warg företaget Ida Warg Beauty, och sedan dess har tillväxten varit stadigt stigande. Under det senaste räkenskapsåret, som avslutades i mars i år, omsatte företaget 136 miljoner kronor och genererade en vinst på 17,2 miljoner kronor.

Tidigare ägdes 50,1 procent av företaget av Ida Warg själv, medan resterande ägdes av Trevit, ett dotterbolag till Letsfaceit. Nu köper Lumene hela verksamheten, vilket innebär att Ida Warg säljer varumärket som bär hennes namn.

"Just därför har det varit så viktigt att det hamnar i bra händer, varumärket betyder så klart väldigt mycket för mig, och det har känts rätt från början med Lumene", säger hon till Dagens Industri.

Lumene har meddelat att de planerar att fortsätta driva varumärket parallellt med sin befintliga verksamhet och använda det både som rådgivare och för marknadsföring av deras produkter.

"Vår ambition är att fördubbla verksamheten under de kommande fem åren genom att lägga till internationell skala samtidigt som vi fortsätter att leda tillväxten inom den finska skönhetskategorin", säger Anders Innergård, vd på Lumene i ett pressmeddelande.

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB

Föregående företag Bakslag för Klarna-grundaren
Nästa företag Populära skidhandsken säljer för över 700 miljoner