Det verkar som att supersnabbt internet direkt från traktorn kan bli verklighet när John Deere och Elon Musk går samman i ett nytt samarbete. Den etablerade tillverkaren av skogs- och jordbruksmaskiner och Elon Musks satellitbolag Starlink har kommit överens om att utrusta John Deeres maskiner med internet från Starlinks satellitsystem, enligt Business Insider.

“Det här kommer att vara fantastiskt för bönder”, skriver Elon Musk själv på den sociala plattformen X.

Från och med senare i år kommer John Deeres utrustning i USA och Brasilien att kunna dra nytta av Starlink. Detta beslut motiveras av att cirka 30 procent av den använda åkerytan i USA och ungefär 70 procent i Brasilien saknar tillräcklig tillgång till internet.

Det är ännu oklart vilken kostnad som kommer att följa med tillgången till denna tjänst.

Föregående företag Charlotta Tönsgårds nya startup
Nästa företag Humanas vd lämnar bolaget