Foto: www.migranhjalpen.se

Charlotta Tönsgård har erfarenhet som vd för Min Doktor och sitt eget framgångsbolag, Engaging Care. För närvarande leder hon Migränhjälpen, där hon stödjer människor att få en migrändiagnos. Utöver detta har Tönsgård startat en ny startup vid namn Joy. I november förra året rapporterades det hemlighetsfulla projektet av Breakit, där Malmöbaserade techprofilen avsåg att utveckla och sälja innovativa e-hälsolösningar samt produktivitetslösningar.

Enligt Realtid, med hänvisning till Rapidus, kommer Tönsgårds nya startup att fokusera på att befria resurser inom vården från administrativa uppgifter, vilket möjliggör att mer tid kan ägnas åt patienterna.

“Administration slukar i snitt 15 timmar av en sjukvårdsanställds arbetsvecka – tid som borde läggas på patienter. Min medgrundare bidrar med djup förståelse för målgruppen och hur man bygger upplevelser som man snabbt kan ta till sig och vill vara kvar i. Vi såg en enorm potential och kände att vi med våra unika insikter och erfarenheter måste försöka, så vi startade Joy”, säger Charlotta Tönsgård i intervjun med Rapidus.

Med i denna satsning ingår också Carl Tönsgård, tidigare operativ chef på Crunchfish. Han sitter i styrelsen tillsammans med Hanna Sjöberg, vd för Aluflours, och enligt handlingar från Breakit är han även en av delägarna i Joy Solutions, det formella namnet på företaget.

Föregående företag 1,5 miljarder i nytt kapital till värmepumpar
Nästa företag Elon Musk löser internet år bönder i samarbete med John Deere