Enligt rapporter planerar den svenska speljätten Embracer att sälja ett av sina största dotterbolag, Saber Interactive, till en investerargrupp för 500 miljoner dollar, motsvarande 5,2 miljarder kronor enligt Bloomberg. Detta ligger strax under det belopp som Embracer och Lars Wingefors betalade för att förvärva Mudrunner-studion för fyra år sedan, vilket var 525 miljoner dollar.

Det finns också uppgifter från spelsajten Kotaku om att Gearbox Entertainment, som Embracer köpte för cirka 13,5 miljarder kronor år 2021, också kan vara på väg att säljas.

Både Embracer och dess dotterbolag har valt att inte kommentera de senaste ryktena om försäljning.

Ryktena om försäljning är inte nya och började cirkulera redan under hösten. Detta kommer efter att Embracer förlorade cirka 20 miljarder kronor i finansiering från en investeringsfond med kopplingar till Saudiarabien, enligt källor till Axios.

I sin senaste rapport meddelade Embracer att de var involverade i flera försäljningsprocesser för att förbättra sin finansiella ställning.

Under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal ökade Embracers omsättning med 4 procent enligt den kvartalsrapport som publicerades i mitten av februari.

Rörelseresultatet ökade också jämfört med föregående år och uppgick till 273 miljoner kronor, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 2 procent.

Embracer hade tidigare inlett ett sparprogram som belastade resultatet med 641 miljoner kronor.

Föregående företag Huski Chocolate kan räddas av fastighetsförsäljning
Nästa företag Våra små hjärtan AB, en framgångsresa hyllad av politiker!