Det började när kommunen skulle säga upp alla kommunala dagmammor, som grundaren Ann-Charlotte fick idén som hon sedan tog till verklighet och startade “Våra små hjärtan AB”

Som den första privata dagmamma i kommunen 2009. Trots utmaningar med en ovillig kommun lyckades Ann-Charlotte till slut etablera sig.

Ann-Charlottes dröm sedan tidigt var att starta en egen liten förskola och efter många år och lång erfarenhet inom både kommunal, privat förskola samt dagmamma så blev det ganska självklart att vilja göra det bästa av de två världarna och ta vara på den kompetens som Ann-Charlotte besitter. Ann-Charlotte träffade Maja 2004 som jobbade vid den tidpunkten som kommunal dagmamma och där föddes denna idé!

En speciell sorts barnomsorg. En hybrid mellan dagmamma och förskola.

Vi är ensamma om denna typ av barnomsorg i Sverige och Våra Små Hjärtan AB slog upp portarna 2010.

Vi erbjuder en unik barnomsorg med hemmiljö i en mysig lokal. Vi har en liten barngrupp, hemlagad mat och leker fram kunskap. Vi bygger fram en trygg grund för barnen att växa i sin självkänsla och självförtroende för hela livet.

Den största utmaningen för oss har varit kommunens hantering, Vi har dock fått stöd från branschorganisationen IV-Idéburen Välfärd.

En annars tacksam bransch som inte är konjunkturkänslig och har många fördelar. “Fördelarna med vår verksamhet inkluderar varierande dagar, mycket utomhusaktiviteter och frihet att planera dagarna som vi vill. Vi bestämmer allt själva och strävar efter att ha härliga dagar tillsammans med barnen. Vi har mycket skratt och humor. Barn är underbara och för det mesta roliga. Vi är två personer så beslutsvägarna är obefintliga” Säger grundaren Ann-Charlotte och vi på Entreprenörsvärlden kan inte annat än att hålla med.

Hyllas av politiker

De flesta politiker har varit väldigt positiva till vår verksamhet.

Citat från politiker: ”Så som ni driver företag/barnomsorg är det bästa sättet, vi själva har målat in oss i ett hörn” vilket är ett kvitto på att deras nytänkande var rätt.

Våra små hjärtan har från start varit 2 anställda i verksamheten.

Som VD och grundare av bolaget samt bidragande till denna framgångsresa, vad skulle du säga är det viktigaste att tänka på när man jobbar med just det ni gör? Och vad är nyckeln bakom er framgång?

För att vara framgångsrik behöver man vara oerhört flexibel och snabb både i tänk och handling. Det är viktigt att vara positiv och kunna vända negativa situationer till något positivt. Man bör inte vara rädd för att ta i både fysiskt och psykiskt och istället tänka framåt och uppåt.

Att inte vara långsint eller ta åt sig av motgångar är också en viktig egenskap. Noggrannhet är avgörande för att undvika misstag. Det är även viktigt att våga göra sin röst hörd och att aldrig ge upp, samt kunna lägga in en extra växel när det behövs. Att vara lösningsorienterad är också en central egenskap för att effektivt hantera olika situationer.

Vi lyckas genom att göra det mesta annorlunda. Vi gör allt förutom den ekonomiska biten själva, vilket gör att vi får ekonomin att gå ihop. Vi har kontinuitet i personal. Vi har en liten barngrupp som ger trygga och sedda barn.

Vi använder inte digitala verktyg utan är istället närvarande med barnen.

Vi är raka, ärliga och står upp för oss och vår verksamhet. Vi jobbar med positiv grundtanke och utifrån tanken att inget är omöjligt. Vi är som ett väloljat maskineri.

Vad skulle ni säga är det bästa tipset ni kan ge er själva om ni startade på nytt från grunden idag?

Det är tur att man inte vet vad som väntar! Hade vi vetat hur förskräckligt kommunen beter sig så vet vi inte om vi hade gjort det igen med facit i hand.

Vi är trots det väldigt, väldigt nöjda med att vi orkar och allt vi åstadkommit.

Motgångar föder framgång.

Det bästa tipset till oss själva skulle vara att gå direkt till toppen och inte slösa tid på trassel längs vägen.

Entreprenörsvärlden kommer med spänning att följa den imponerande resa som Ann-Charlotte och Maja gör

Föregående företag Embracer uppges sälja flera av sina största studios
Nästa företag Städservice Falkenberg AB – Imponerande framgångsresa