Habit rapporterar att företaget och tidigare ett av Sveriges framgångsbolag One Two Ten AB, bakom Ebbe Kids-varumärket, har gått i konkurs. Handlingarna för detta lämnades in till Malmö tingsrätt förra veckan.

“Världen är en svår plats just nu och det finns många faktorer som vi inte har kunnat påverka de senaste åren”, skriver vd:n Mikael Thor i ett inlägg på Linkedin. Pandemi, inflation, stigande räntor och det allmänt osäkra läget i omvärlden har skapat en komplex och utmanande situation för oss och många andra”.

Under de senaste åren har företaget kämpat med förluster och genomgick en rekonstruktion under 2021. Trots att bolaget fick tillföring av nya pengar i samband med detta, var det tyvärr inte tillräckligt.

“Vi har arbetat hårt och positivt och bolaget var på rätt väg, men vi nådde inte hela vägen”, skriver Mikael Thor i en kommentar till Habit.

Entreprenörsvärlden Sverige AB kan bekräfta att bolaget förra året omsatte 13,3 miljoner kronor och gjorde en förlust på 641.000 kronor.

Föregående företag Sveriges framgångsbolag Caia avslöjar de senaste siffrorna – försäljningen sköt återigen i höjden: ”Inte blyga”
Nästa företag Haglöfs får nya ägare