Purefun, ett av Sveriges framgångsbolag som driver det vuxeninriktade bolaget Vuxen.se samt flera andra e-handelsplattformar, genomgår en förändring i ledningen. Grundaren Michael Ahlén överlämnar vd-rollen och antar istället rollen som finanschef.

“Michael Ahlén kommer i sin nya roll som CFO att intensifiera sitt fokus på att optimera bolagets strategiska förvärv och investeringar”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Hans utökade ansvarsområde inkluderar även att fördjupa våra affärsrelationer i Asien, bolagets inköp direkt från fabrik står inför betydande tillväxtmöjligheter och är central för att nå våra högt uppsatta mål.”

Från och med den 1 februari tar Tobias Fransson, för närvarande e-handelschef inom företaget, över rollen som vd. Tidigare har han varit vd för Nordic Feel, där han framgångsrikt växte företagets omsättning till 230 miljoner kronor med sin breda erfarenhet från entreprenörsvärlden.

Hans huvudmål blir att öka bolagets omsättning till 400 miljoner kronor samtidigt som lönsamheten behålls.

Bolaget omsatte förra året 152 miljoner kronor och gjorde en vinst på 8,7 miljoner kronor.

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB

Föregående företag Sveriges framgångsbolag Caia avslöjar de senaste siffrorna – försäljningen sköt återigen i höjden: ”Inte blyga”
Nästa företag Haglöfs får nya ägare