_Bild: NA-KD facebook _ Nakd, med sin nya VD Mattias Jacobsson i spetsen, får en räddningsaktion av en betydande ägare. Enligt DI Digital har bolaget säkrat 170 miljoner kronor, en mix av kapital och lån.

Franska riskkapitalföretaget Quadrille, tidigare den tredje största ägaren med 11 procent, står för den största delen av den nya kapitalinjektionen. Det är dock oklart om övriga stora ägare - Partech Ventures, Northzone och Eequity - har deltagit i denna runda, och hur mycket av de 170 miljonerna som utgörs av lån.

Den nya VD:n, som nyligen var verksam på Jollyroom, ser detta som en avgörande förändring som öppnar upp för en ny era för företaget.

De nya pengarna är avsedda att säkra företagets drift fram till lönsamhet, enligt uttalanden.

Mattias Jacobsson är övertygad om att Sveriges Framgångsbolag Nakd kommer att visa positivt ebitda-resultat under 2024.

Även om inte värdet på Nakd specificeras när bolaget fyller på sin kassa, är det klart att värderingen har sjunkit drastiskt de senaste åren. För nästan tre år sedan värderades Nakd till hela 5 miljarder kronor, men i början av 2023 hade detta värde sjunkit till 1,5 miljarder kronor efter en kapitaltillskott.

Under hösten meddelade e-handelsföretaget att de var tvungna att spara 150 miljoner kronor och som en konsekvens av detta varslades närmare 30 procent av personalen.

Nakd rapporterade en omsättning på 2,3 miljarder kronor under 2022, men redovisade en förlust på över en halv miljard.

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB

Föregående företag Bröderna Hellbergs Ridestore passerar miljardvallen
Nästa företag Nytt bud på kursraketen Pagero