_Bild: www.pagero.com _ Det utvecklas en budstrid kring Pagero, det First North-noterade företaget som hade en imponerande aktieuppgång på 175 procent föregående år. I mitten av december lade det amerikanska företaget Vertex ett bud på 36 kronor per aktie, vilket totalt värderades till nästan 6 miljarder kronor och representerade en premie på över 70 procent jämfört med stängningskursen dagen innan budet.

Nu har ett nytt bud presenterats. Konglomeratet Thomson Reuters Corporation, genom sitt fullägda dotterbolag Thomson Reuters Finance, har offentliggjort ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Pagero. Det nya budet ligger på 40 kronor per aktie i Pagero.

Det högre budet har fått den oberoende budkommittén i Pagero att enhälligt rekommendera aktieägarna att acceptera erbjudandet från Thomson Reuters. Det innebär att rekommendationen att enhälligt acceptera Vertex bud nu dras tillbaka.

Pagero erbjuder ett digitalt affärsnätverk som möjliggör utbyte av affärsdokument mellan anslutna kunder oavsett vilket affärssystem de använder och var de befinner sig i världen. Med nuvarande VD Bengt Nilsson i spetsen uppnår bolaget en årsomsättning på cirka 800 miljoner kronor.

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB - Sveriges Framgångsbolag

Föregående företag Nakd säkrad med 170 miljoner
Nästa företag Bluewater - bolaget som ska hålla vattnet rent från PFAS