Bild: Apotea Facebook

Onlineapoteket Apotea redovisade betydande ökningar i sina intäkter under 2023. Omsättningen nådde 5,5 miljarder kronor, vilket representerar en ökning med 500 miljoner kronor jämfört med föregående år. Denna information framkom i ett pressmeddelande där vd:n och grundaren Pär Svärdson betonade att företaget fortsätter att satsa på tillväxt inom e-handeln.

”Under början av 2023 satsade vi mycket på att bygga ut vår logistik, automatisera och effektivisera vår hantering, något som verkligen gav resultat under hösten då vi äntligen kunde köra på för fullt. Vi kommer under våren att påbörja bygget av vårt nya logistikcenter i Varberg vilket är en förutsättning för framtiden och vår fortsatta tillväxt”, skriver Pär Svärdson i meddelandet.

Pressmeddelandet nämnde emellertid inget om företagets resultat. Trots en generellt utmanande tid på e-handelsmarknaden har Apotea inte undgått de negativa påverkningarna. I höstas justerade investmentbolaget Creades ned värdet på Apotea från 5,4 till 4 miljarder kronor.

Under den senaste tiden har Apotea fått en del uppmärksamhet i medierna. Nyligen avslöjades att den före detta vd:n för SBB, Ilija Batljan, diskret har förvärvat en andel i Apotea. Återblickar till december förra året påminner om rubrikerna kring Fackförbundet Unionens stämning mot nätapoteket, efter påstådda intrång från två chefer på en facklig mötesplats om arbetsmiljön.

/ Entreprenörsvärlden Sverige AB - Sveriges Framgångsbolag

Föregående företag Bluewater - bolaget som ska hålla vattnet rent från PFAS
Nästa företag Internationella valutafonden IMF - AI tar över jobben