Dagens Industri rapporterar, med hänvisning till analyshuset Mergermarket, att riskkapitalbolaget Verdane, som förvärvade cirka 60 procent av Caia år 2020, nu sägs ha anlitat finanshuset Raymond James för att hitta en potentiell köpare. Enligt Mergermarket uppgår Caia's nuvarande rörelseresultat (ebitda) till mellan 170-225 miljoner kronor, och företagets värdering förväntas baseras på denna siffra.

Även om ingen exakt prislapp har offentliggjorts ännu, beräknar Breakit, baserat på Mergermarkets information, att affären kan vara värd mellan 3-4 miljarder kronor. När Verdane förvärvade majoritetsandelarna i Caia 2020, var värderingen ungefär 500 miljoner kronor enligt tidigare dokument som Breakit tagit del av. Detta förvärv inträffade endast två år efter att Bianca Ingrosso grundade företaget tillsammans med Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch.

”Tack vare partnerskapet med Verdane kommer Caia-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över världen”, sa Bianca Ingrosso då.

I en senare dokumentär avslöjade Bianca Ingrosso, som varit ansiktet utåt för det framväxande sminkföretaget, att hon inte ursprungligen hade velat sälja Caia och beskrev affären som det "största misstaget jag gjort i mitt liv".

Bild: Caia Facebook

Föregående företag Astrid Lindgren-koncernen satsar på e-handel
Nästa företag Stark tillväxt för Revolutionrace